Εύκολες συνταγές

Συνταγή παγωτού με σάλτσα φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στη λαχταριστή απόλαυση του παγωτού με σάλτσα φράουλας, μια δελεαστική απόλαυση που συνδυάζει την απαλότητα του παγωτού με τις ζωηρές γεύσεις των φραουλών. Αυτή η συνταγή είναι ζεστό για εκείνες τις μέρες του καλοκαιριού ή ποτε λαχταράτε φρουτώδες και δροσιστικό επιδόρπιο. Η βελούδινη υφή του παγωτού σε συνδυασμό με τη γλυκιά και πικάντικη σάλτσα φράουλας δημιουργεί μια αρμονική ισορροπία γεύσεων που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας καλούς.

Συστατικά

<πίνακας>

Παγωτό
Σάλτσα φράουλας

2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
1 κιλό φρέσκες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

1 φλιτζάνι πλήρη γάλα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πρέζα αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο παγωτό με σάλτσα φράουλας, θα συμβείτε:

  • Παγωτομηχανή
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Σατέλα
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε, καθώς αυτό θα έχει μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία μαγειρέματος. Τώρα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και το υπόλοιπο 3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά και να πούν ελαφρώς.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα κρόκων αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μαλακώσετε τα αυγά και να αποφύγετε το πήγμα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και επαναφέρετε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος της σπάτουλας. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά. Μην το αφήνετε να βράσει.
  5. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Μόλις κρυώσει, σκεπάστε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

🧊 Επαγγελματική συμβουλή: Για έξτρα κρεμώδη υφή, μπορείτε να στραγγίσετε το παγωμένο μείγμα από ένα λεπτό κόσκινο πριν το αναδευθείτε.

  1. Ενώ η βάση του παγωτού κρυώνει, ας ετοιμάσουμε τη σάλτσα φράουλας. Σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τις φρέσκες φράουλες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα της φράουλας σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε τη σάλτσα φράουλας από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.

😋 Σύσταση του σεφ: Κρατήστε λίγη σάλτσα φράουλας για να περιηγηθείτε πάνω από το παγωτό όταν το σερβίρετε. Προσθέτει μια επιπλέον έκρηξη φρουτώδους γεύσης!

  1. Μόλις κρυώσουν τόσο η βάση του παγωτού όσο και η σάλτσα φράουλας, ρίξτε τη βάση παγωτού σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Καθώς το παγωτό αρχίζει να πει, προσθέστε σταδιακά τη σάλτσα φράουλας όσο η μηχανή είναι ακόμα σε λειτουργία. Αφήστε τα δύο εξαρτήματα να στροβιλιστούν όμορφα μεταξύ τους.

✨ Συμβουλή Insider: Μη φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί με το στροβιλίζοντας τη σάλτσα φράουλας. Είναι σαν να ζωγραφίζεις ένα υπέροχο αριστούργημα!

  1. Μετά το αναδευόμενο, μεταφέρετε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο. Ανακατέψτε με όποια σάλτσα φράουλας έχει απομείνει για έξτρα χρώμα και γεύση.
  2. Κλείστε καλά το δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του απολαυστικού παγωτού με σάλτσα φράουλας απαιτεί λίγο προγραμματισμό εκ των προτέρων λόγω των χρόνων ψύξης και παγώματος. Ο ενεργός χρόνος προετοιμασίας, ωστόσο, θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη θέρμανση του μείγματος του γάλακτος, την παρασκευή της βάσης του παγωτού, την προετοιμασία της σάλτσας φράουλας και το ψήσιμο του παγωτού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφήσετε τη βάση του παγωτού να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας και, στη συνέχεια, να παγώσετε το τριμμένο παγωτό για άλλες 4 ώρες μέχρι να αποκτήσει σταθερή σύσταση. Αν και ο χρόνος αναμονής μπορεί να απαιτηθεί λίγη υπομονή, το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, έχουμε μερικές προτάσεις συστατικών για να δημιουργήσετε μια νόστιμη φυτική εκδοχή αυτού του παγωτού με σάλτσα φράουλας:

  • Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με κρέμα καρύδας ή κρέμα κάσιους.
  • Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης.
  • Αντί να χρησιμοποιήσετε κρόκους αυγών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πηκτική προέλευση, όπως άμυλο αραβοσίτου ή σκόνη βέλους.

Κάνοντας αυτές τις απλές αντικαταστάσεις, μπορείτε να κάνετε ένα κρεμώδες και γευστικό vegan παγωτό σάλτσας φράουλας που είναι εξίσου απολαυστικό με την αρχική συνταγή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🍓 Συμβουλή 1: Βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες σας είναι ώριμες και αρωματικές για την καλύτερη γεύση. Η φραουλική θα επηρεάσει σημαντικά τη γεύση της σάλτσας και το αποτέλεσμα της ποιότητας του παγωτού.

🍨 Συμβουλή 2: Όταν μαλακώνετε τα αυγά, θυμηθείτε να ρίχνετε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους των αυγών αργά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτό βοηθά να αποτρέψετε το πολύ γρήγορο μαγείρεμα των αυγών και τη δημιουργία σβώλων στη βάση του παγωτού σας.

🧊 Συμβουλή 3: Να κρυώνετε καλά τη βάση του παγωτού πριν το αναδευθείτε είναι απαραίτητο για να επιτύχετε μια λεία και κρεμώδη υφή. Η υπομονή είναι το κλειδί εδώ!

🎨 Συμβουλή 4: Γίνετε δημιουργικοί ανακατεύοντας τη σάλτσα φράουλας στο παγωτό. Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα μοτίβα διπλώνοντας απαλά τη σάλτσα στο ανακατωμένο παγωτό ή χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε στροβιλισμούς.

❄️ Συμβουλή 5: Για να αποτρέψετε τη δημιουργία κρυστάλλων πάγου στην επιφάνεια του παγωτού σας κατά την κατάψυξη, πιέστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης στην επιφάνεια πριν σφραγίσετε το δοχείο. Αυτό δημιουργεί ένα φράγμα ενάντια στην περίσσεια αέρα και βοηθά στη διατήρηση μιας βελούδινης υφής.

Τώρα που έχετε οπλιστεί με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την περιπέτεια παγωτού με σάλτσα φράουλας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για κάθε μερίδα αυτού του απολαυστικού παγωτού με σάλτσα φράουλας:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
120 mg

Υδατάνθρακες
25 g

Ζάχαρη
20 g

Πρωτεΐνη
4g

Ίνα
2g

Νάτριο
50 mg

Θυμηθείτε, αυτές οι τιμές είναι προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του παγωτού σας με τη σάλτσα φράουλας, σκεφτείτε να σερβίρετε σε παγωμένα γυάλινα μπολ ή πάνω από τραγανά χωνάκια βάφλας. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε κάθε μερίδα με μια φρέσκια φέτα φράουλας ή ένα πασπαλισμένο με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για πρόσθετη υφή και οπτική γοητεία.

Για όσους αναζητούν μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης, περισσεύει μια γενναιόδωρη ποσότητα της κρατημένης σάλτσας φράουλας πάνω από τις μπάλες παγωτού. Αυτό όχι μόνο προσθέτει μια απολαυστική έκρηξη γεύσης αλλά ενισχύει και την αισθητική παρουσίαση του γλυκού.

Ο συνδυασμός υφών και γεύσεων θα δημιουργήσει μια πραγματικά παραδεισένια εμπειρία!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του σπιτικού σας παγωτού με σάλτσα φράουλας, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη. Καταναλώνεται καλύτερα μέσα σε 1-2 εβδομάδες για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη γεύση και υφή. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω, αυτή η νόστιμη απόλαυση σπάνια διαρκεί τόσο πολύ στο σπίτι μου!

✨ Συμβουλή Insider: Προς

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button