Εύκολες συνταγές

Συνταγή φρέσκων φασολιών με κοτόπουλο

Συνταγή για φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο

Σχετικά με τη συνταγή

Τα φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου με τραγανά πράσινα φασόλια. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια έκρηξη γεύσεων, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα των φασολιών με αλμυρό μαριναρισμένο κοτόπουλο. Είναι μια τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό δείπνο το βράδυ ή μια ειδική συγκέντρωση με φίλους και οικογένεια.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

στήθη κοτόπουλου
2

Φρέσκα πράσινα φασόλια
500 g

Σελίδες σκόρδο
4

Κρεμμύδι
1

Κόκκινη πιπεριά
1

ντοματίνια
200 g

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή με φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Τηγάνι ή τηγάνι σχάρας
  • Μλαβίδες ή σπάτουλα
  • Πρέσσα ή κιμάς σκόρδου
  • Μεζούρες
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι φρέσκα και υψηλής ποιότητας. Τα στήθη κοτόπουλου πρέπει να είναι χωρίς κόκαλα και πέτσα, ενώ τα πράσινα φασόλια πρέπει να είναι τραγανά και ζωηρά στο χρώμα. Επιλέξτε ώριμα ντοματίνια και μια σφιχτή κόκκινη πιπεριά για τον καλύτερο γευστικό συνδυασμό.

Προετοιμασία

1. Μαρινάροντας το κοτόπουλο

– Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ ανάμειξης.
– Προσθέστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο σκόρδο, πιπέρι καγιέν, αλάτι και μαύρο πιπέρι στο μπολ.
– Χρησιμοποιήστε τα χέρια ή την λαβίδα σας για να καλύψετε ομοιόμορφα το κοτόπουλο με τη μαρινάδα.
– Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να εμποτιστούν στο κοτόπουλο.

2. Προετοιμασία των λαχανικών

– Ξεπλύνετε καλά τα φρέσκα πράσινα φασόλια κάτω από κρύο νερό και κόψτε τις άκρες.
– Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
– Ξεφλουδίστε την κόκκινη πιπεριά, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε την σε μικρούς κύβους.
– Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.

3. Μαγειρεύοντας το πιάτο

– Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου στο ζεστό τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν πλήρως και να έχουν όμορφα σημάδια από τη σχάρα.
– Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε λωρίδες.
– Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
– Προσθέστε τα πράσινα φασόλια και τους κύβους κόκκινης πιπεριάς στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
– Τέλος, προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για τα φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο είναι περίπου 40 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το μαρινάρισμα του κοτόπουλου για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις και το μαγείρεμα του πιάτου στην εστία για περίπου 10 λεπτά. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα ακόμα και τις πολυάσχολες καθημερινές.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans που θέλουν να απολαύσουν μια φυτική εκδοχή αυτού του πιάτου, μπορούν να γίνουν κάποιες αντικαταστάσεις συστατικών. Αντί για στήθη κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφιχτό τόφου ή τέμπε ως πηγή πρωτεΐνης. Αντικαταστήστε το σκόρδο με σκόνη σκόρδου ή εναλλακτικά ψιλοκομμένο σκόρδο. Επιπλέον, εάν προτιμάτε να παραλείψετε εντελώς τα συστατικά ζωικής προέλευσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών ή νερό. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και θα έχετε μια νόστιμη vegan εκδοχή φρέσκων φασολιών με «Κοτόπουλο».

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να εξασφαλίσετε ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο, μαρινάρετε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μπορείτε ακόμη και να μαρινάρετε το κοτόπουλο όλη τη νύχτα για πιο έντονες γεύσεις.
– Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι ή το τηγάνι είναι προθερμασμένο πριν προσθέσετε το κοτόπουλο. Αυτό βοηθά στην επίτευξη όμορφων σημαδιών ψησίματος και κλειδώματος στους χυμούς.
– Αποφύγετε τον συνωστισμό του τηγανιού κατά το μαγείρεμα των λαχανικών. Αυτό τους επιτρέπει να μαγειρεύουν ομοιόμορφα και να διατηρούν την τραγανότητά τους.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών προσαρμόζοντας την ποσότητα του πιπεριού καγιέν ή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά.
– Στύψτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού πάνω από το πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε για να προσθέσετε μια ζωηρή εσπεριδοειδή.

Τώρα που έχετε όλες τις συμβουλές, φορέστε την ποδιά σας και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε μια φανταστική γαστρονομική εμπειρία!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Διατροφή
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
25 g

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
15 g

Ίνα
5 g

Βιταμίνη C
30 mg

Σίδερο
2 mg

Οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τα μεγέθη της μερίδας που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο, τοποθετήστε τις κομμένες λωρίδες κοτόπουλου σε ένα κρεβάτι με πολύχρωμα σοταρισμένα πράσινα φασόλια, πιπεριές και ντοματίνια. Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό ή κόλιαντρο για μια ζωντανή πινελιά. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε με ένα στύψιμο χυμό λεμονιού πάνω από το πιάτο για να προσθέσετε ένα δροσιστικό ζινγκ.

Όσον αφορά τις συνοδευτικές εναλλακτικές, αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ρύζι στον ατμό, κινόα ή ψητές πατάτες για ένα χορταστικό γεύμα. Για πρόσθετη φρεσκάδα, το σερβίρετε μαζί με μια τραγανή σαλάτα ή μερικά λαχανικά στον ατμό. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών θα αναβαθμίσει τη γευστική σας εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 2-3 ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, ζεστάνετε απαλά το πιάτο στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί. Είναι πάντα καλύτερο να καταναλώνετε τα υπολείμματα μέσα σε λίγες ημέρες για να διατηρήσετε τη βέλτιστη γεύση και ποιότητα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο δεν είναι μόνο μια νόστιμη συνταγή αλλά και μια θρεπτική συνταγή. Ας εξερευνήσουμε τα οφέλη για την υγεία των βασικών συστατικών του:

  • Κοτόπουλο: Μια καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης, το κοτόπουλο βοηθά στην οικοδόμηση και αποκατάσταση των μυών, υποστηρίζει τον μεταβολισμό και βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών.

  • Πράσινα φασόλια: Γεμάτα με βιταμίνες Α, C και Κ, τα πράσινα φασόλια προάγουν την υγιή όραση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην υγεία των οστών. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη.

  • Σκόρδο: Γνωστό για τις ισχυρές φαρμακευτικές του ιδιότητες, το σκόρδο περιέχει ενώσεις που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της φλεγμονής, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

  • Πιπεριές: Ζωντανές και τραγανές, οι πιπεριές είναι γεμάτες με βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν το υγιές δέρμα, βελτιώνουν την υγεία των ματιών και παρέχουν οφέλη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

  • Ντοματίνια: Αυτές οι ντομάτες σε μέγεθος μπουκιάς είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και αντιοξειδωτικών όπως το λυκοπένιο. Συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, προάγουν την υγιή πέψη και μπορεί ακόμη και να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα φρέσκα φασόλια με κοτόπουλο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κοτόπουλο με σκόρδο λεμόνι με ψητά λαχανικά: Ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο κοτόπουλου σε συνδυασμό με ένα μείγμα από πολύχρωμα ψητά λαχανικά.

  2. Teriyaki Tofu Stir-Fry με πράσινα φασόλια: Μια συνταγή φιλική προς τους vegan που περιλαμβάνει μαριναρισμένο tofu stir-τηγανισμένο με τραγανά πράσινα φασόλια και μια γλυκιά σάλτσα teriyaki.

  3. Σαλάτα μεσογειακής κοτόπουλου και κινόα: Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button