Συνταγές

Πώς να φτιάξετε ρολά κανέλας με 7 τρόπους! Συνταγές

Σχετικά με τη συνταγή

Τα ρολά κανέλας είναι μια αγαπημένη γλυκιά απόλαυση που δεν παραλείπει να προσφέρει άνεση και απόλαυση. 🍎Με καταγωγή από τη Σουηδία, αυτές οι απολαυστικές σπείρες ζύμης γεμάτες με ζάχαρη κανέλας αποτελούν βασικό στοιχείο σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. 🍽Σε αυτήν τη συνταγή, θα εξερευνήσουμε επτά διαφορετικές παραλλαγές ρολών κανέλας για να δελεάσουν τη γεύση σας και να ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας.

Συστατικά

  • 2 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγιά στιγμής
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη γέμιση:
  • ⅔ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • Για το γλάσο:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

1. 🍜Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη στιγμιαία μαγιά.

2. 🍶Σε ένα ξεχωριστό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε το γάλα για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.

3. 🥒Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε μαζί.

4. 🥮Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

5. 🍦Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

6. 🍩Αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ με λάδι και τοποθετούμε τη ζύμη σε αυτό, γυρνώντας μια φορά για να το αλείψουμε με λάδι.

7. 🍲Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

8. 🍜Χτυπάμε την φουσκωμένη ζύμη και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα ορθογώνιο, περίπου 12×16 ίντσες.

9. 🍾Απλώστε το μαλακωμένο βούτυρο ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.

10. 🍫Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα για τη γέμιση. 🍤Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βουτυρωμένη ζύμη.

11. 🥡Ξεκινώντας από τη μία μακριά πλευρά, τυλίξτε σφιχτά τη ζύμη σε ένα κούτσουρο, σφραγίζοντας την άκρη τσίμποντάς την απαλά.

12. 🥗Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή οδοντικό νήμα, κόψτε το κούτσουρο σε 12 ίσες φέτες.

13. 🍾Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε ρολό.

14. 🍮Καλύψτε το ταψί με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα ρολά να φουσκώσουν για άλλα 30-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

15. 🥗Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C).

16. 🥤Ψήστε τα ρολά κανέλας για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν.

17. 🍦Ενώ ψήνονται τα ρολά, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.

18. 🍓Αφαιρέστε τα ρολά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν περιχύσετε το γλάσο από πάνω.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα νόστιμα ρολά κανέλας είναι περίπου 2 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φουσκώματος και ψησίματος. 🥖Ωστόσο, ο ενεργός χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 30 λεπτά, καθιστώντας το μια ιδανική συνταγή για ένα χαλαρό πρωινό Σαββατοκύριακου ή μια ειδική συγκέντρωση brunch. 🍫Το δελεαστικό άρωμα που γεμίζει την κουζίνα σας καθώς ψήνονται αυτά τα ψωμάκια αξίζει την αναμονή!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Κάθε μερίδα από αυτά τα ρολά κανέλας (ένα ρολό) περιέχει περίπου:

  • Θερμίδες: 250
  • Συνολικά λιπαρά: 8 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 5 g
  • Χοληστερόλη: 45 mg
  • Νάτριο: 200 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 40 g
  • Διαιτητικές ίνες: 1g
  • Ζάχαρη: 18 g
  • Πρωτεΐνη: 4 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Τα ρολά κανέλας απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα έξω από το φούρνο όταν είναι ζεστά και αφράτα. 🧁Τα σερβίρετε σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και αφήστε τους καλεσμένους σας να απολαύσουν το απολαυστικό άρωμα και την ακαταμάχητη γεύση τους. 🍔Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση ρίχνοντας επιπλέον γλάσο πάνω από τα ρολά ή πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη άχνη.

Για μια επιπλέον πινελιά, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως πεκάν ή καρύδια, πάνω από το γλάσο για πρόσθετη τραγανή γεύση και γεύση. 🥖Εναλλακτικά, μπορείτε να ενσωματώσετε σταφίδες ή αποξηραμένα κράνμπερι στη γέμιση για μια έκρηξη φρουτώδους γλυκύτητας.

Εάν θέλετε να συμπληρώσετε τα ρολά κανέλας σας με κάποιες πλευρικές επιλογές, ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  • Φρέσκα φρουτοσαλάτα: Ετοιμάστε μια πολύχρωμη ποικιλία φρούτων κομμένα σε φέτες όπως μούρα, πεπόνια και εσπεριδοειδή για να δώσετε μια αναζωογονητική αντίθεση με τον πλούτο των ψωμιών.
  • Παρφέ γιαουρτιού: Στρώστε γιαούρτι, γκρανόλα και ανάμεικτα μούρα σε ποτήρια σερβιρίσματος, δημιουργώντας ένα θρεπτικό και νόστιμο συνοδευτικό για τα ρολά κανέλας.
  • Αυγά ομελέτα: Χτυπήστε μερικά αφράτα ομελέτα καρυκευμένα με μυρωδικά και σερβίρετέ τα μαζί με τα ρολά για μια αλμυρή προσθήκη στο άλειμμα του brunch.
  • Καφές ή τσάι: Συνδυάστε τα ρολά κανέλας σας με ένα φλιτζάνι καφέ στον ατμό ή ένα αρωματικό φλιτζάνι τσάι για να ολοκληρώσετε την εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει ρολά κανέλας (κάτι που είναι σπάνιο φαινόμενο!), μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. 🥕Πριν τα καταναλώσετε, μπορείτε να τα ζεστάνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο για να επαναφέρετε την απαλότητα και τη ζεστασιά τους.

Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα τα ρολά κανέλας σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. 🍦Απλώς τοποθετήστε τα σε ένα σφραγισμένο δοχείο ή τυλίξτε τα ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη πριν τα βάλετε στο ψυγείο. 🍷Πριν τα σερβίρουμε, τα ζεσταίνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να ανακτήσουν τη φρεσκάδα τους.

Αν υπολογίζετε να έχετε περισσότερα ρολά κανέλας από όσα μπορείτε να καταναλώσετε μέσα σε λίγες μέρες, μπορείτε να τα καταψύξετε για να τα απολαύσετε αργότερα. 🍵Τυλίξτε κάθε μεμονωμένο ρολό σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη. 🍽Θα διατηρήσουν την ποιότητά τους έως και 2 μήνες στην κατάψυξη. 🥦Όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε, ξεπαγώστε τα ρολά όλη τη νύχτα στο ψυγείο και ζεστάνετε τα στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα ρολά κανέλας προσφέρουν τόσο απόλαυση όσο και πιθανά οφέλη για την υγεία:

  • Κανέλα: Γνωστή για τη ζεστή γεύση της, η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 🥟Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  • Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών. 🥢Υποστηρίζει την υγεία των οστών και παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ανάπτυξη και ανάπτυξη.
  • Αυγά: Τα αυγά είναι γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα. 🧁Παρέχουν επίσης διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β12 και του σεληνίου.

Αν και αυτά τα ρολά κανέλας είναι αναμφίβολα νόστιμα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των ρολών κανέλας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Τηγανίτες με ρολό κανέλας: Μια δημιουργική ανανέωση στις κλασικές τηγανίτες, αυτές οι αφράτες λιχουδιές έχουν στροβιλισμό κανέλας και περιχύνονται με γλάσο τυριού κρέμα.
  • Cinnamon Roll French Toast Casserole: Αυτή η απολαυστική κατσαρόλα πρωινού συνδυάζει τις γεύσεις του ρολού κανέλας και του γαλλικού τοστ. ☕️Είναι ιδανικό για να ταΐσετε ένα πλήθος ή να απολαύσετε ένα χαλαρό brunch το Σαββατοκύριακο.
  • Ρολά κανέλας μήλου: Προσθέστε μερικά μήλα κομμένα σε κύβους στη γέμιση και πασπαλίστε με ένα μπαχαρικό μηλόπιτας για να εμποτίσετε τα ρολά κανέλας σας με τις υπέροχες γεύσεις του φθινοπώρου.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή προέρχεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών σουηδικών κυλίνδρων κανέλας και διάφορες δημιουργικές προσαρμογές από ταλαντούχους αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο. 🍺Ως διάσημος σεφ, είναι πάντα συναρπαστικό να εξερευνώ διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και να βάζω τη δική μου αναφορά σε κλασικές συνταγές.

Εμπνεύθηκα από διάσημα βιβλία μαγειρικής, όπως το «The Joy of Cooking» των Irma S. 🥪Rombauer και Marion Rombauer Becker, το οποίο προσφέρει διαχρονικές συνταγές που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. 🥪Επιπρόσθετα, εξερεύνησα διαδικτυακούς πόρους και ιστολόγια φαγητού όπου μάγειρες στο σπίτι και επαγγελματίες σεφ

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button